Festival «L’Art Impossible», la inclusió feta art

Artistas Diversos, entitat organitzadora al costat de Jordi Estrada us convida al Festival «L’Art Impossible», la inclusió feta art

  • L_Art_Impossible_2015

El proper 14 de febrer, durant tot el dia, el Mercat de les Flors acollirà la primera edició de L’Art Impossible, un festival artístic on les arts plàstiques i escèniques es converteixen en el vehicle de transformació de persones amb i sense discapacitat que actuaran, crearan i comunicaran

El programa compta amb el jazz d’Ignasi Terraza, Nono Fernández i Xavi Hinojosa, Tirabol, la percussió «Drum Circle» de Santi Carcasona, la dansa de Jordi Cortés, el teatre de Brots-Pallapupas, la dinamització com a presentadors de TEBVist i les propostes d’arts plàstiques d’Artistas Diversos amb la presència de Teresa Jordà i Susospai. També hi haurà presentadors molt especials com Antoni Bassas o components del grup Las Migas.

L’Art Impossible neix de la fusió de dos projectes independents que l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat ha coordinat per tal de donar forma a un gran esdeveniment de la cultura inclusiva a la ciutat de Barcelona. Aquestes dos propostes eren l’exposició d’artistes organitzada per l’associació Artistas Diversos i un festival d’arts inclusiu idea de Jordi Estrada.

Sumant esforços i amb la col·laboració de diverses institucions, empreses i entitats, finalment el proper 14 de febrer de 2015, el Mercat de les Flors acollirà la primera edició d’aquest festival artístic on les arts plàstiques i escèniques es converteixen en el vehicle de transformació de les persones que actuen, comuniquen, presenten i assisteixen.

L’organització ha estat a càrrec de l’associació Artistas Diversos i Jordi Estrada, amb el finançament i el suport tècnic de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.

A més, hi han col·laborat Temps i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona; l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i el Mercat de les Flors, cedint espais i recursos tècnics i materials; l’entitat Jiwar Creació i Societat, pel que fa a l’àrea artística; i les entitats ONCE, Sils i Tres Turons, oferint desinteressadament les mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat visual i/o auditiva.

Els ingredients

L’Art Impossible es composa de quatre ingredients fonamentals:

  • Arts escèniques i plàstiques inclusives: dansa, música, teatre, poesia, titelles, una exposició de pintura, tallers variats… Diferents actes al llarg del dia on les persones amb discapacitat són protagonistes i formen part de projectes creatius no vinculats de manera exclusiva amb el col·lectiu.
  • Uns presentadors molt especials: Joan Arqué serà el conductor principal però també es comptarà amb diferents presentadors que apadrinen cada actuació, molts d’ells coneguts pel gran públic, com Antoni Bassas, el campió olímpic de waterpolo del 96 Jordi Sans, i d’altres menys coneguts però fonamentals dins l’àmbit del moviment associatiu de les persones amb discapacitat, com els reporters de TEBVist.
  • Taules rodones i xerrades per apropar les propostes al públic: es generen oportunitats de diàleg entre artistes i públic per tal de compartir experiències i presentar els projectes artístics, aquests espais compten en alguns casos també amb la participació dels reporters de TEBVist.
  • Una gran exposició per mostrar-ho tot: pintors, escultors i fotògrafs amb discapacitat mostren la seva obra a la vegada que estan disponibles per parlar amb els visitants i el públic.

Un programa complet i accessible

L’entrada és gratuïta i lliure per a totes les activitats però, donat que l’aforament de la Sala Ovidi Montllor és limitat, s’ha agrupat en tres blocs els actes que es celebraran a aquest espai per tal de garantir la comoditat del públic i facilitar la organització.

Així doncs, per assistir a les activitats programades a la Sala Ovidi Montllor del Mercat de les Flors cal fer reserva prèvia al correu electrònic lartimpossible@gmail.com o al telèfon 650 525 353, indicant el bloc o blocs al/s qual/s es desitja assistir.

Totes les activitats es realitzen a espais accessibles per a persones usuàries de cadira de rodes i la major part compten amb mesures d’accessibilitat per a persones amb discapacitat auditiva (interpretació a llengua de signes i/o subtitulació amb pantalla). A més, l’obra de teatre «Ella» compta amb un servei d’audiodescripció per a persones cegues.

Aquest és el programa del festival:

MATÍ

Bloc 1 – Mercat de les Flors, Sala Ovidi Montllor 
10 h: Obertura. 
10.30 h: Conversant amb la Companyia Brots-Pallapupas. 
10.45 h: Teatre «Ella». Companyia Brots-Pallapupas.

10.30 h: Mural i tallers participatius «Espiral de l’Art». Susoespai. Plaça Margarida Xirgu 
12 h: Inauguració de l’exposició «Artistas diversos». Vestíbul Mercat de les Flors 
12.30 h: Contacontes infantil «Un viatge sensorial: sopa de carabassa». Elisabet Ulibarri. Vestíbul Mercat de les Flors

Bloc 2 – Mercat de les Flors, Sala Ovidi Montllor 
13 h: Conversant amb Ignasi Terraza, Nono Fernández, Xavi Hinojosa i Santiago Estrada. A càrrec dels reporters de TEBVist. 
13.30 h: Concert de jazz amb Ignasi Terraza, Nono Fernández, Xavi Hinojosa (música) i Santiago Estrada (poesia).

TARDA

16 h: Taller participatiu de percussió «Drum Circle». Dirigit per Santi Carcasona. Plaça Margarida Xirgu

Bloc 3 – Mercat de les Flors, Sala Ovidi Montllor 
17.30 h: Conversant amb Jordi Cortés (Associació Kiakahart i Col·lectiu Liant la Troca). 
18 h: Dansa «Los Nadie». Jordi Cortès i Col·lectiu Liant la Troca. 
18.45 h: Concert de Tirabol. 
19.30 h: Cloenda.

Dossier PDF

Dossier Accesible PDF

Publicaciones Similares